Coaching werknemer geen weggegooid geld

By december 24, 2013Nieuws

In de Express, een dagblad van onze zuiderburen, wordt aandacht besteed aan een onderzoek dat de wetenschappers Tim Theeboom, Bianca Beersma en Annelies van Viane van de Universiteit van Amsterdam gedaan hebben.

De conclusie van dit onderzoek is dat coaching van werknemers een aanwijsbare invloed heeft op werknemers.  Er werd vastgesteld dat coaching vooral een verbetering van prestaties en vaardigheden kan bewerkstelligen, een positieve invloed kan hebben op het bereiken van doelen en invloed kan hebben op attitudes. Er werd een matige invloed van coaching vastgesteld op

welzijn en veerkracht. In het onderzoek kon niet altijd worden vastgesteld waarom de coaching positieve resultaten oplevert, hierover zou in verder onderzoek uitsluitsel gezocht moeten worden.

De onderzoekers wijzen een aantal factoren aan die mogelijk invloed hebben op het succes van een coachingstraject. Onder meer blijkt dat sommige werknemers gemakkelijker vatbaar zijn voor coaching dan andere collega’s. Een goede coaching kan, net als een succesvolle therapie, in belangrijke mate worden gelinkt aan de connectie tussen werknemer en coach. Empathie, aanmoediging en luistervaardigheden zijn voor een coach efficiënter dan de keuze voor een specifieke methode.

Toch maar een coachingstraject bij Mieke Vogelpoel?

Davids Doka Fotografie - Profiel portret LoopbaanFit-18 klein

Coach Mieke Vogelpoel

Mieke Vogelpoel

About Mieke Vogelpoel

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coaching op afstand

Vanwege coronamaatregelen is op dit moment ook coaching mogelijk via Teams.