De “koop niets nieuws maand”

By oktober 7, 2013Nieuws

Ik hoor steeds vaker van cliƫnten dat zij minder te besteden hebben dan een tijdje geleden. Natuurlijk geldt dit voor de mensen die hun baan verloren hebben, maar de FNV meldde vanochtend dat ook de nog`wel werkende mensen het steeds krapper hebben. Om over de ZZPers om mij heen maar niet te spreken. Ik moet toegeven dat ook de bodem van mijn portemonnee in zicht is.

Nu is het deze oktobermaand de internationale Buy nothing new month. Ik vind dat een goed idee: de meeste mensen in Nederland hebben genoeg, en een beetje bewuster omgaan met wat je hebt en wat je koopt kan ook heel verrassend zijn!
Als je bijvoorbeeld eens je kledingkast opruimt, dan komen er vaak leuke kleren tevoorschijn die je al lang niet gedragen hebt. En hoeveel boeken in je boekenkast heb je nog niet gelezen?

Denk ook eens aan de vele tweedehands winkels. Mijn favoriete is de Emmaus winkel in Bilthoven: ik heb daar voor heel weinig geld zelfs al mooie jasjes van bekende kledingontwerpers gevonden. En dat voor niet meer dan 10 euro! Even laten stomen en de complimenten zijn niet te tellen.

Vorige week deed ik mee aan een kledingruilavond bij een goed vriendin. Vreselijk gezellig, en ik heb daar leuke schoenen en een prachtig jasje van Mart Visser gescoord. Ben tegelijkertijd een aantal kledingstukken kwijtgeraakt aan mijn vriendinnen, die er weer heel blij mee waren. En mijn kledingkast is weer opgeruimd. Heb trouwens net via Marktplaats een heel handig televisiekastje op wieltjes gekocht voor 5 euro. Via www.peerby.nl leen ik apparatuur die ik niet zou aanschaffen.

Probeer het ook eens, je kan er heel blij van worden en het kost je weinig of niets. Voor goede tips kan je terecht op www.buynothingnew.nl

Mieke

Mieke Vogelpoel

About Mieke Vogelpoel

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coaching op afstand

Vanwege coronamaatregelen is op dit moment ook coaching mogelijk via Teams.