Succesvolle coaching: Schrijversdroom

By januari 6, 2014Nieuws

Vlak voordat ik veertig werd, wist ik het niet meer. Als jonge dertiger was ik vanuit een goed betaalde juridische baan met veel bravoure en plezier overgestapt naar de journalistiek. Zeven jaar later was ik het spoor bijster. Mijn leven was minder groots en meeslepend dan ik mij had voorgesteld (zelfs Wimbledon winnen zat er niet meer in).

In die gemoedstoestand meldde ik me in 2001 bij Mieke Vogelpoel, loopbaancoach, voor coaching. Ze gaf me inspirerende opdrachten. Ik moest bijvoorbeeld een biografie schrijven van de voorbije zes maal zeven jaren en aan het einde van de cursus mocht ik die biografie verder afmaken. Over de periode tussen 2001 en 2011 heb ik toen geschreven: ‘Heel langzaam maar gestaag begint een boek vorm te krijgen. Onze werkkamer hebben we flink verbouwd, waardoor ik nu echt een heel lekker plekje heb om te schrijven. … Drie werkdagen per week werk ik, een prettige baan.’

Inmiddels is het 2013, ben ik de vijftig gepasseerd, werk ik drie dagen per week en heeft dat boek een tastbare vorm gekregen. Op 23 november 2013 heb ik de roman ‘Brievenspoor door Java’ gepresenteerd: “Het boek dat aanvankelijk alleen in mijn eigen gedachten bestond, maar waarover ik mondjesmaat, de laatste jaren, steeds vaker ben gaan praten. Dát ik het aan het schrijven was en, pas later, waaróver het dan ging.”

Dankzij het loopbaantraject bij Mieke Vogelpoel heb ik mijn droom uitgesproken en de weg naar realisering voorzichtig geplaveid. Het resultaat is niet alleen voor mezelf leuk, maar ook voor de lezers: ‘Een oprecht boek. Heel boeiend; knap in elkaar gezet.’ (http://members.ziggo.nl/wedijkstra/reacties.html)

Naar Wimbledon blijf ik kijken, een tweede boek is mijn droom.

Wietske Dijkstra (http://members.ziggo.nl/wedijkstra/index.html), 16 december 2013

Mieke Vogelpoel

About Mieke Vogelpoel

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coaching op afstand

Vanwege coronamaatregelen is op dit moment ook coaching mogelijk via Teams.