De opleiding in coronatijd

Ondanks de corona-perikelen (lessen op afstand ) hebben op 17 juli 2020 weer 4 deelnemers hun certificaat ontvangen van de opleiding loopbaancoaching  van Mieke Vogelpoel Coaching.

Recensies Opleiding loopbaancoach 2020

“Ik koos voor de opleiding tot Loopbaancoach bij Mieke Vogelpoel vanwege het kleinschalige karakter en de persoonlijke benadering. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Mieke geeft deze opleiding vanuit haar passie – niet om er rijk van te worden – en dat merk je meteen. Wat heb ik veel geleerd in een jaar, niet alleen door de zeer complete lesstof, maar vooral ook door de supervisiegesprekken, de ervaringen uit het vak die Mieke met ons deelde en de manier waarop Mieke coacht: gelijkwaardig, recht-door-zee en met humor. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

Rianne Moes, september 2020


“Toen ik besloot een opleiding tot loopbaancoach te volgen heb ik na diverse kennismakingsgesprekken bij verschillende opleiders gekozen voor MV-Coaching. De doorslag was de  kleine groep in een huiselijke en toch professionele setting. Dat dit de juiste keuze voor mij was werd direct na aanvang van de opleiding bevestigd. Door de kleine groep was er veel ruimte voor aandacht voor het eigen leerproces, intervisie met de hele groep, uitwisselen van ervaringen en collegiale consultatie.

Doordat al snel na de start de Corona-periode aanbrak vonden er veel bijeenkomsten online plaats. Dit was voor iedereen nieuw en intensief. Des te fijner was het dat we een kleine groep waren zodat we al snel tot de juiste afspraken voor iedereen konden komen. Mooie bijkomstigheid is dat we op deze manier hebben kunnen oefenen met live- en online coachgesprekken.

Ik vond het op momenten pittig om de lessen, het huiswerk en de trajecten met mijn oefencliënten te combineren met werk en gezin. Al kan ik mij voorstellen dat dit minder intensief geweest zou zijn als de opleiding niet precies tijdens de eerste Coronamaatregelen van thuiswerken en thuisonderwijs had plaatsgevonden.

Ik heb veel kunnen leren van het brede aanbod aan instrumenten en methodes. Er was veel ruimte om te ontdekken en te oefenen. Uiteraard is het essentieel dat je als coach een aantal zaken echt goed in de vingers hebt en dat je weet welke opdrachten je waarom en wanneer inzet. Tegelijkertijd is het ook heel belangrijk om te beseffen dat er niet één juiste manier is om cliënten te begeleiden, maar dat jouw werkwijze afhangt van het soort coach dat je bent en de cliënt die je voor je hebt. Juist die flexibiliteit is belangrijk en werd gestimuleerd en aangemoedigd door Mieke. Dit heeft mij geholpen mijn sterke kanten als coach te ontdekken en ontplooien. Zoals in elk leerproces waren er momenten dat ik voelde dat ik groeide en momenten dat ik het even niet meer zag zitten. Juist op die momenten was de feedback van Mieke en de rest van de groep op mijn handelen heel waardevol. Hierdoor heb ik helder gekregen wie ik ben en wil zijn als coach en hoe ik mijzelf inzet als belangrijkste instrument tijdens een traject. Kortom, ik kan de opleiding bij Mieke zeker aanbevelen!”

Shara Soesan, september 2020


“De opleiding tot loopbaancoach van MV-Coaching is niet alleen een aanrader, maar in mijn optiek eigenlijk een ‘must’ voor iedere zichzelf respecterende loopbaanprofessional. De opleiding is bijzonder compleet en is zowel voor de beginnende als de gevorderde coach van grote meerwaarde. Wat mij o.a. bijzonder aanspreekt is het werken in kleinere groepjes, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Alle facetten van het werken als loopbaancoach passeren de revue. Denk hierbij aan biografisch werken, bezielend coachen, kernkwaliteiten en kernkwadranten, competenties en zingeving; en daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan inzicht in de arbeidsmarkt, solliciteren, netwerken, social media, offreren, acquisitie en meer.

Het is een van de meest complete opleidingen die er zijn en het mooie is de balans die Mieke er steeds weer in weet te brengen. Er is ruimte voor bezieling, zingeving, werken vanuit je intuïtie en contact maken met je gevoel. En dat gaat hand in hand met de praktische en realistische kant, zodat je wensen ook daadwerkelijk kunt vertalen naar de praktijk. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Niet alleen kun je jouw toekomstige cliënten helpen om de antwoorden op deze vragen te vinden, na het volgen van deze opleiding heb je dit ook voor jezelf duidelijk. Je krijgt veel tips, tools en handvatten die je nodig hebt om als professioneel loopbaancoach aan de slag te kunnen, zowel binnen een organisatie als ook als zelfstandige.

Tijdens de supervisiegesprekken is Mieke een eerlijke spiegel die ik als gelijkwaardig ervaar. Zij plaatst zich als coach niet boven mij als cliënt, maar staat naast me en laat me dingen zien die ik zelf nog niet kan of te moeilijk vind om te zien. Ze vertelt je niet wat te doen, maar welke keuze opties je hebt, de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij jezelf. Ik vind dat heel prettig, aangezien ik dat ook van mijn cliënten vraag. Het is voelbaar dat Mieke werkt vanuit een duidelijke visie en overtuiging, maar ze laat wel voldoende ruimte om mee te bewegen met de dynamiek van de groep. Ik heb er veel van geleerd, ik ben blij en dankbaar dat ik deze opleiding heb kunnen en mogen volgen en het heeft voor een blijvende, positieve verandering gezorgd.”

Frederike Winde, september 2020


In januari 2021 start een nieuwe groep deelnemers met de opleiding tot loopbaancoach. Download hier de nieuwe brochure.


Wil je een kennismakingsgesprek? Bel dan met Mieke Vogelpoel: 06-22058224.


Opleiding loopbaancoaching 2019

Op 7 juni 2019 hebben weer 4 deelnemers hun certificaat ontvangen van de opleiding loopbaancoaching  van Mieke Vogelpoel Coaching.

In januari 2020 start een nieuwe groep deelnemers met de opleiding tot loopbaancoach. Download hier de nieuwe brochure.

Wil je een kennismakingsgesprek? Bel dan met Mieke Vogelpoel: 06-22058224.


Augustus 2018: 2 nieuwe loopbaancoaches met het certificaat van MV-Coaching. Welkom collega’s!

In januari 2019 start een nieuwe groep met de opleiding loopbaancoach van MV-Coaching. Er zijn nog enkele plaatsen vrij: meld je snel aan voor een kennismakingsgesprek via dit contactformulier.

(Loopbaan)coaching is een erg stimulerend beroep! De cliënten die bij je komen, verkeren vaak in een moeilijke positie: ze raken hun baan kwijt, zijn in een uitkering terecht gekomen en/of maken een (persoonlijke) crisis door waarin ze zich realiseren dat ze vastgelopen zijn. Jij helpt hen om het stuur over hun loopbaan (en hun leven) weer in eigen handen te nemen. Daarvoor heb je als coach instrumenten ter beschikking, maar je bent zelf het belangrijkste instrument. Je stimuleert en leert je cliënten op zoek te gaan naar wat het beste bij hen past. Jij leert hen focussen. Jij ondersteunt hen tenslotte bij het realiseren van een gewenste nieuwe functie door praktische coaching bij het solliciteren, netwerken en het gebruik van Social Media.

Tijdens de opleiding (loopbaan)coach van MV-Coaching leer je in 10 bijeenkomsten werken met de instrumenten die je nodig hebt bij (loopbaan)coaching.
Bovendien ontwikkel je via praktijkoefeningen, supervisie en intervisie de nodige praktijkervaring om het vak van (loopbaan)coach op een goede manier te kunnen uitoefenen, zowel binnen de organisatie waarin je nu werkt als als zelfstandig (loopbaan)coach.

Wat levert de opleiding (loopbaan)coach je op?
Als je de opleiding (loopbaan)coach met succes hebt afgerond, krijg je een certificaat dat nodig is om NOLOC erkend loopbaanprofessional te worden. Je gaat werken als intern of extern (loopbaan)coach, je gaat mensen coachen die een vraag hebben op werkgebied, je mag een stukje meemaken van het ontwikkelingstraject dat je cliënten doormaken. In je werk als (loopbaan)coach blijf je je ook na je opleiding ontwikkelen.

IN JANUARI 2019 START NIEUWE OPLEIDINGSGROEP. JE KUNT JE NU AANMELDEN VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK!

Inhoud opleiding loopbaancoach
– Wat is coaching?
– Welke vormen van coaching zijn er?

– Biografisch werken
– Kwaliteiten en kernkwadranten, competenties
– Twijfels, belemmeringen en weerstand
– Zingeving
– Arbeidsmarkt
– Solliciteren, netwerken, gebruik van social media
– Eigen bedrijf
– Contacten en acquisitie

* 10 lesdagen (1 x per 14 dagen)
* Geschatte studiebelasting: 6 uur per week
* Aanschaf studieboeken: maximaal Euro 250,00
* Kosten: € 2.995,00 exclusief 21 % BTW.

Tijdens de opleiding krijg je supervisie en intervisie, en coach je twee oefencliënten. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat.

Francis Hartman heeft in augustus 2018 het certificaat loopbaancoach gehaald

Ik heb dit jaar, vanaf maart 2018, bij Mieke met veel plezier de Opleiding Loopbaancoach gedaan. Dit plezier bleek voor mij erg belangrijk, want de studie nam toch iets meer tijd in beslag dan ik van te voren had ingeschat.
Maar de liefde, passie en het enthousiasme van Mieke voor haar vak als loopbaancoach werkte op mij als student zodanig door, dat ik dezelfde gevoelens kreeg. En dan heb je een combinatie waarmee je makkelijker met de studiedruk om kan gaan.
De opleiding zit zo in elkaar dat je aan de hand van de studieboeken, de lessen met veel praktische oefeningen en de gedeelde adviezen van een ervaren loopbaancoach als Mieke goed wordt voorbereid voor de fase van het werken met 2 oefencliënten.
Dit alles werd gecombineerd met intervisie-gesprekken tussen mij en mijn medestudente en supervisie-gesprekken met Mieke waarbij ik heb gewerkt aan persoonlijke- en werk-doelen.
Wat ik erg fijn vond was dat ondanks dat het een studie tot loopbaancoach is, je toch veel vrijheid en steun van Mieke krijgt om te onderzoeken welke facetten buiten de loopbaancoaching je nog meer aantrekken. Voor mij waren dat de creatieve toepassingsmogelijkheden en de budgetcoaching. Ik vond het bijzonder om de processen van oefencliënten als loopbaancoach in opleiding mee te maken.

Kortom naar mijn mening is de opleiding van MV-Coaching een opleiding met een zeer gevarieerde input, waarmee ik een goede basis heb kunnen vormen om me het vak van loopbaancoach verder eigen te maken.
In augustus 2018 heb ik de opleiding afgerond met een certificaat en ben ik nu in de research fase bij welk bedrijf ik het beste pas om meer ervaring op te doen in het vak van loopbaancoach. Daarnaast ben ik inmiddels al gestart met de studie tot Budgetcoach. Beide met als doel om in de niet te verre toekomst mijn droom werkzaam te zijn als zelfstandig creatief loopbaancoach met waar nodig budget-begeleiding uit te laten komen.

Francis Hartman
Maart-Augustus  2018

Anouk Snel heeft in 2017 het certificaat loopbaancoach gehaald

Ik heb bij Mieke met heel veel plezier de opleiding tot loopbaancoach gevolgd. We hebben in een kleine lesgroep gewerkt wat heel prettig is en ook veel ruimte biedt voor individuele inbreng en waar je veel van elkaar leert. De opleiding is heel intensief waarbij je theorie en praktijk mooi met elkaar combineert. Doordat ik eerst zelf de aangeboden stof heb “ondergaan”, heb ik de verschillende methodieken eerst zelf kunnen ervaren. Dat vind ik echt een pluspunt waardoor ik ook met meer zelfvertrouwen mijn oefenkandidaten kon coachen. De opleiding kent naast de groepslessen ook meerdere inter- en supervisiemomenten waardoor er veel ruimte voor zelfreflectie is. Mieke is een hele goede docent en een echte vakvrouw waar ik veel van heb geleerd. Ze heeft mij gestimuleerd om te onderzoeken wat voor soort coach ik ben en deze stijl verder te ontwikkelen. In april 2017 heb ik de opleiding afgerond. In juli ga ik bij de gemeente Amsterdam gedurende een half jaar vlieguren maken als loopbaanadviseur bij het Mobiliteitscentrum. Oók ik heb mezelf aan het roer van mijn eigen loopbaan gezet!

Anouk Snel
cursist 2016-2017