Mei 2017: 3 nieuwe loopbaancoaches met het certificaat van MV-Coaching.

Oktober 2017 start een nieuwe groep met de opleiding loopbaancoach van MV-Coaching.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij: meld je snel aan voor een kennismakingsgesprek via info@mv-coaching.nl

(Loopbaan)coaching is een erg stimulerend beroep! De cliënten die bij je komen, verkeren vaak in een moeilijke positie: ze raken hun baan kwijt, zijn in een uitkering terecht gekomen en/of maken een (persoonlijke) crisis door waarin ze zich realiseren dat ze vastgelopen zijn. Jij helpt hen om het stuur over hun loopbaan (en hun leven) weer in eigen handen te nemen. Daarvoor heb je als coach instrumenten ter beschikking, maar je bent zelf het belangrijkste instrument. Je stimuleert en leert je cliënten op zoek te gaan naar wat het beste bij hen past. Jij leert hen focussen. Jij ondersteunt hen tenslotte bij het realiseren van een gewenste nieuwe functie door praktische coaching bij het solliciteren, netwerken en het gebruik van Social Media.

Tijdens de opleiding (loopbaan)coach van MV-Coaching leer je in 10 bijeenkomsten werken met de instrumenten die je nodig hebt bij (loopbaan)coaching.
Bovendien ontwikkel je via praktijkoefeningen, supervisie en intervisie de nodige praktijkervaring om het vak van (loopbaan)coach op een goede manier te kunnen uitoefenen, zowel binnen de organisatie waarin je nu werkt als als zelfstandig (loopbaan)coach.

Wat levert de opleiding (loopbaan)coach je op?
Als je de opleiding (loopbaan)coach met succes hebt afgerond, krijg je een certificaat dat nodig is om NOLOC erkend loopbaanprofessional te worden. Je gaat werken als intern of extern (loopbaan)coach, je gaat mensen coachen die een vraag hebben op werkgebied, je mag een stukje meemaken van het ontwikkelingstraject dat je cliënten doormaken. In je werk als (loopbaan)coach blijf je je ook na je opleiding ontwikkelen.

Oktober 2017 START NIEUWE OPLEIDINGSGROEP. JE KUNT JE NU AANMELDEN VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK!

Inhoud opleiding loopbaancoach
– Wat is coaching?
– Welke vormen van coaching zijn er?

– Biografisch werken
– Kwaliteiten en kernkwadranten, competenties
– Twijfels, belemmeringen en weerstand
– Zingeving
– Arbeidsmarkt
– Solliciteren, netwerken, gebruik van social media
– Eigen bedrijf
– Contacten en acquisitie

* 10 lesdagen (1 x per 14 dagen)
* Geschatte studiebelasting: 6 uur per week
* Aanschaf studieboeken: maximaal Euro 250,00
* Kosten: € 2.995,00 exclusief 21 % BTW.

Tijdens de opleiding krijg je supervisie en intervisie, en coach je twee oefencliënten. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat.

Anouk Snel heeft in 2017 het certificaat loopbaancoach gehaald

Ik heb bij Mieke met heel veel plezier de opleiding tot loopbaancoach gevolgd. We hebben in een kleine lesgroep gewerkt wat heel prettig is en ook veel ruimte biedt voor individuele inbreng en waar je veel van elkaar leert. De opleiding is heel intensief waarbij je theorie en praktijk mooi met elkaar combineert. Doordat ik eerst zelf de aangeboden stof heb “ondergaan”, heb ik de verschillende methodieken eerst zelf kunnen ervaren. Dat vind ik echt een pluspunt waardoor ik ook met meer zelfvertrouwen mijn oefenkandidaten kon coachen. De opleiding kent naast de groepslessen ook meerdere inter- en supervisiemomenten waardoor er veel ruimte voor zelfreflectie is. Mieke is een hele goede docent en een echte vakvrouw waar ik veel van heb geleerd. Ze heeft mij gestimuleerd om te onderzoeken wat voor soort coach ik ben en deze stijl verder te ontwikkelen. In april 2017 heb ik de opleiding afgerond. In juli ga ik bij de gemeente Amsterdam gedurende een half jaar vlieguren maken als loopbaanadviseur bij het Mobiliteitscentrum. Oók ik heb mezelf aan het roer van mijn eigen loopbaan gezet!

Anouk Snel
cursist 2016-2017