In september 2021 start een nieuwe groep deelnemers met de opleiding tot loopbaancoach. Download hier de nieuwe brochure.

De opleiding in coronatijd

Ondanks de corona-perikelen (lessen op afstand ) hebben op 17 juli 2020 weer 4 deelnemers hun certificaat ontvangen van de opleiding loopbaancoaching  van Mieke Vogelpoel Coaching.

Recensies Opleiding loopbaancoach 2020

“Ik koos voor de opleiding tot Loopbaancoach bij Mieke Vogelpoel vanwege het kleinschalige karakter en de persoonlijke benadering. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Mieke geeft deze opleiding vanuit haar passie – niet om er rijk van te worden – en dat merk je meteen. Wat heb ik veel geleerd in een jaar, niet alleen door de zeer complete lesstof, maar vooral ook door de supervisiegesprekken, de ervaringen uit het vak die Mieke met ons deelde en de manier waarop Mieke coacht: gelijkwaardig, recht-door-zee en met humor. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

Rianne Moes, september 2020


“Toen ik besloot een opleiding tot loopbaancoach te volgen heb ik na diverse kennismakingsgesprekken bij verschillende opleiders gekozen voor MV-Coaching. De doorslag was de  kleine groep in een huiselijke en toch professionele setting. Dat dit de juiste keuze voor mij was werd direct na aanvang van de opleiding bevestigd. Door de kleine groep was er veel ruimte voor aandacht voor het eigen leerproces, intervisie met de hele groep, uitwisselen van ervaringen en collegiale consultatie.

Doordat al snel na de start de Corona-periode aanbrak vonden er veel bijeenkomsten online plaats. Dit was voor iedereen nieuw en intensief. Des te fijner was het dat we een kleine groep waren zodat we al snel tot de juiste afspraken voor iedereen konden komen. Mooie bijkomstigheid is dat we op deze manier hebben kunnen oefenen met live- en online coachgesprekken.

Ik vond het op momenten pittig om de lessen, het huiswerk en de trajecten met mijn oefencliënten te combineren met werk en gezin. Al kan ik mij voorstellen dat dit minder intensief geweest zou zijn als de opleiding niet precies tijdens de eerste Coronamaatregelen van thuiswerken en thuisonderwijs had plaatsgevonden.

Ik heb veel kunnen leren van het brede aanbod aan instrumenten en methodes. Er was veel ruimte om te ontdekken en te oefenen. Uiteraard is het essentieel dat je als coach een aantal zaken echt goed in de vingers hebt en dat je weet welke opdrachten je waarom en wanneer inzet. Tegelijkertijd is het ook heel belangrijk om te beseffen dat er niet één juiste manier is om cliënten te begeleiden, maar dat jouw werkwijze afhangt van het soort coach dat je bent en de cliënt die je voor je hebt. Juist die flexibiliteit is belangrijk en werd gestimuleerd en aangemoedigd door Mieke. Dit heeft mij geholpen mijn sterke kanten als coach te ontdekken en ontplooien. Zoals in elk leerproces waren er momenten dat ik voelde dat ik groeide en momenten dat ik het even niet meer zag zitten. Juist op die momenten was de feedback van Mieke en de rest van de groep op mijn handelen heel waardevol. Hierdoor heb ik helder gekregen wie ik ben en wil zijn als coach en hoe ik mijzelf inzet als belangrijkste instrument tijdens een traject. Kortom, ik kan de opleiding bij Mieke zeker aanbevelen!”

Shara Soesan, september 2020


“De opleiding tot loopbaancoach van MV-Coaching is niet alleen een aanrader, maar in mijn optiek eigenlijk een ‘must’ voor iedere zichzelf respecterende loopbaanprofessional. De opleiding is bijzonder compleet en is zowel voor de beginnende als de gevorderde coach van grote meerwaarde. Wat mij o.a. bijzonder aanspreekt is het werken in kleinere groepjes, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Alle facetten van het werken als loopbaancoach passeren de revue. Denk hierbij aan biografisch werken, bezielend coachen, kernkwaliteiten en kernkwadranten, competenties en zingeving; en daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan inzicht in de arbeidsmarkt, solliciteren, netwerken, social media, offreren, acquisitie en meer.

Het is een van de meest complete opleidingen die er zijn en het mooie is de balans die Mieke er steeds weer in weet te brengen. Er is ruimte voor bezieling, zingeving, werken vanuit je intuïtie en contact maken met je gevoel. En dat gaat hand in hand met de praktische en realistische kant, zodat je wensen ook daadwerkelijk kunt vertalen naar de praktijk. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Niet alleen kun je jouw toekomstige cliënten helpen om de antwoorden op deze vragen te vinden, na het volgen van deze opleiding heb je dit ook voor jezelf duidelijk. Je krijgt veel tips, tools en handvatten die je nodig hebt om als professioneel loopbaancoach aan de slag te kunnen, zowel binnen een organisatie als ook als zelfstandige.

Tijdens de supervisiegesprekken is Mieke een eerlijke spiegel die ik als gelijkwaardig ervaar. Zij plaatst zich als coach niet boven mij als cliënt, maar staat naast me en laat me dingen zien die ik zelf nog niet kan of te moeilijk vind om te zien. Ze vertelt je niet wat te doen, maar welke keuze opties je hebt, de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij jezelf. Ik vind dat heel prettig, aangezien ik dat ook van mijn cliënten vraag. Het is voelbaar dat Mieke werkt vanuit een duidelijke visie en overtuiging, maar ze laat wel voldoende ruimte om mee te bewegen met de dynamiek van de groep. Ik heb er veel van geleerd, ik ben blij en dankbaar dat ik deze opleiding heb kunnen en mogen volgen en het heeft voor een blijvende, positieve verandering gezorgd.”

Frederike Winde, september 2020Wil je een kennismakingsgesprek? Bel dan met Mieke Vogelpoel: 06-22058224.