Loopbaancoaching: niet alleen zelfonderzoek maar ook testen.

By september 3, 2014Uncategorized

Loopbaancoaching: niet alleen zelfonderzoek maar ook testen.
Tijdens een loopbaancoachingtraject worden de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik door middel van zelfonderzoek door uzelf beantwoord,  met huiswerk en tijdens uitgebreide gesprekken met uw loopbaancoach.

Er zijn echter 2 vragen die door dit soort zelfonderzoek minder goed kunnen worden beantwoord, namelijk: wie ben ik en welk beroep of welke functie is geschikt voor mij. Persoonlijkheids- en beroepskeuzetesten geven antwoord op deze vragen.
Een voorbeeld van een goede persoonlijkheidstest is het Profiles prestatie-onderzoek: op basis van 30 vragen wordt in een uitgebreide rapportage beschreven wie u bent, en waar uw sterke kanten liggen.
www.profilesinternational.nl

 

De Icarestest is een beroepskeuzetest is: hiermee ontdekt u voor welke beroepen u geschikt bent. In deze test staat informatie over meer dan 3.300 beroepen, maar ook over opleidingen die nodig zijn voor deze beroepen. Daarnaast kent Icares ook een fysieke kenmerken test, waarmee u kunt nagaan welke beroepen passen bij uw fysieke beperkingen. www.icares.nl

Met testen leert u dus meer over uzelf: essentieel bij een coachingstraject waarbij u wil ontdekken wat uw volgende stap kan zijn in uw loopbaan.  Mieke Vogelpoel heeft een licentie voor de genoemde testen. Ieder coachingtraject wordt gestart met het  Profiles prestatie-onderzoek. In outplacement- en re-integratie voegt de Icares beroepskeuzetest veel toe.
Wil je meer weten over de testen en eventuele andere testen waar MV-coaching een licentie voor heeft? mail naar info@mv-coaching.nl.

Mieke Vogelpoel

About Mieke Vogelpoel

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coaching op afstand

Vanwege coronamaatregelen is op dit moment ook coaching mogelijk via Teams.